13 nga 79 pacientë me COVID-19 në Spitalin e Pejës janë në gjendje të rëndë

13 nga 79 pacientë me COVID-19 në Spitalin e Pejës janë në gjendje të rëndë – Lajmet e funditSpitali i Përgjithshëm i Pejës ka publikuar raportin ditor.

Përmes raportit bëhet e ditur se në këtë spital po trajtohen 79 pacientë me COVID-19.

Sipas gjendjes së tyre, bëhet e ditur se 51 pacientë janë duke u trajtuar me oksigjenoterpi, 3 janë në CPAP, ndërsa 13 prej tyre janë në gjendje të rëndë, transmeton Zeri.info.

Nuk raportohet për të shëruar gjatë 24 orëve.

Raporti i plotë:

15 lindje kanë qenë gjatë vikendit të fundit në Spitalin e Përgjithshëm në Pejë, 9 lindje kanë qenë normale dhe 6 me prerje cezariane. Kanë lindur 15 foshnje, 6 të gjinisë mashkullore dhe 9 të gjinisë femërore.

Gjatë vikendit në Spitalin e Përgjithshëm në Pejë, 578 pacienteë kaneë marreë trajtim emergjent sheëndeteësoreë, dhe nga këta

48 pacienteë janeë shtrireë peër trajtim teë meëtutjesheëm.

486 pacienteë kaneë kryer analiza, qeë neë total kaneë beëreë 6,235

analiza, ndërsa janë kryer 20 operacione.

Aktualisht po trajtohen 79 pacientë me Covid-19. Sa i përket gjendjes së pacientëve: 51 pacientë janë në Oksigjeno terapi, 3 Pacientë janë në CPAP, ndërsa nga këta 13 pacientë janë në gjendje më të rëndë.