30 orë ecje për t’i shpëtuar plumbit

30 orë ecje për t’i shpëtuar plumbit

Kjo fotografi është e fotografit të njohur Yannis Behrakis ku shihen dy fëmijë nga Kosova, shkruan KultPlus.

Në përshkrimin e Reuters, thuhet se në këtë foto të Yannis Behrakis shihen dy fëmijë të cilët e kanë kaluar kufirin, dhe kanë hyrë në territorin e Shqipërisë.

Poashtu thuhet se për të kaluar kufirin, refugjatëve iu duhej të ecnin në këmbë më shumë se 30 orë. Bëhet fjalë për periudhën e vitit 1999, kur shqiptarët e Kosovës u dëbuan nga shtëpitë e tyre nga serbet dhe ecën me orë të tëra për të lëshuar territorin e Kosovës. /KultPlus.com