Agjencia gjermane e trafikut rrugor: 59 mijë automjete Tesla kanë probleme me softuerin!

Agjencia gjermane e trafikut rrugor: 59 mijë automjete Tesla kanë probleme me softuerin!

Agjencia gjermane e trafikut rrugor tha se po tërhiqte modelet Tesla Y dhe 3 për shkak të një defekti në sistemin automatik të thirrjeve të urgjencës që prek 59,000 automjete në mbarë botën.

Mbikëqyrësi i AKB-së tha në faqen e saj të internetit të datës 29 qershor se një defekt softuerësh po shkaktonte një prishje të eCall, e cila është krijuar për të kontaktuar automatikisht reaguesit e urgjencës në rast të një aksidenti të rëndë.

Transmetuesi rajonal gjerman Rundfunk Berlin-Brandenburg, i cili i shërben rajonit që është shtëpia e modelit gjerman Y të Tesla dhe vendi i prodhimit të baterive pranë Berlinit, raportoi për herë të parë tërheqjen të shtunën.

SHBK tha se 59,129 automjete ishin prekur në nivel global, por nuk specifikoi se sa prej tyre ishin të regjistruara në Gjermani.

Gabimi i softuerit është një dhimbje koke e shtuar për shefin ekzekutiv Elon Musk pasi Tesla të shtunën tha se dërgoi 17.9% më pak automjete elektrike në tremujorin e dytë se tremujori i mëparshëm, pasi mbyllja e Kinës lidhur me Covid-19 ndërpreu zinxhirin e prodhimit dhe furnizimit.

Musk tha muajin e kaluar se fabrikat e reja të Tesla-s në Teksas dhe Berlin po “humbin miliarda dollarë” ndërsa përpiqen të rrisin prodhimin për shkak të mungesës së baterive dhe problemeve të portit kinez.

Administrata Kombëtare e Sigurisë në Trafikun e Autostradave të SHBA (NHTSA) në fillim të qershorit përmirësoi hetimin e saj në 830,000 automjete Tesla me sistemin e avancuar të ndihmës së shoferit Autopilot, një hap i nevojshëm përpara se të mund të kërkonte një tërheqje.

Edel Strazimiri / SCAN

*Material i përgatitur nga portali SCAN. Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.