Sabit Geci intervistohet nga Specialja në Prishtinë

Aktakuza ndaj Thaçit dhe të tjerëve / Sabit Geci akuzohet se ka rrahur, djegur dhe vrarë të burgosurit në Kukës – Lajmet e funditNë aktakuzën ndaj Hashim Thaçit, Jakup Krasniqit, Kadri Veselit e Rexhep Selimit, të lëshuar sonte nga Gjykata Speciale, përmendet edhe emri i Sabit Gecit.

Sabit Geci akuzohet se ka keqtrajtuar të burgosurit në Kukës midis majit dhe qershorit të vitit 1999, transmeton Zeri.info.

Sipas aktakuzës, anëtarët e shumtë të UÇK-së, përfshirë Sabit Geci, u nënshtrohen rregullisht të arrestuarve me rrahje të rënda dhe abuzim psikologjik.

“Të arrestuarit u goditën në të gjithë trupin e tyre me shkopinj, shufra metalike, armë dhe një shkop bejsbolli, janë prerë me thika, të grushtuar, shqelmuar, djegur, qëlluar me armë…”, thuhet në pikën 116 të aktakuzës.

Pika 116 e aktakuzës:

Midis majit dhe qershorit 1999, ishin të arrestuarit në Kukës, Qarku Kukës, Shqipëri, mbaheshin në dhoma që ishin të nxehta dhe mbytëse dhe kishin dysheme të ndotura prej betoni. Atyre u ishin ofruar kushte të papërshtatshme të ushqimit, ujit, kujdesit mjekësor, sanitare dhe higjienës, dhe / ose shtratin e shtratit. Anëtarët e shumtë të UÇK-së, përfshirë Sabit GECI, u nënshtrohen rregullisht të arrestuarve me rrahje të rënda dhe abuzim psikologjik. Të arrestuarit u goditën në të gjithë trupin e tyre me shkopinj, shufra metalike, armë dhe një shkop bejsbolli, janë prerë me thika, të grushtuar, shqelmuar, djegur, [REDAKTUAR], qëlluar me armë, i nënshtruar veprimeve të simuluar sikur mbytja, dhe / ose ndryshe janë kërcënuar me lëndime trupore dhe vdekje. Disa anëtarë të UÇK-së detyruan dy të paraburgosur të [REDAKTUAR] dhe qëlluan mbi ta me armë automatike, duke i plagosur ata. Një i paraburgosur u informua se ishte dënuar me burg dhe ekzekutim, edhe pse nuk ishte zhvilluar asnjë gjyq. Të paraburgosurit mund të dëgjonin dhe shihni abuzimin e rëndë të të arrestuarve të tjerë, përfshirë anëtarët e familjes, dhe u urdhëruan të rrahin njëri-tjetrin. Disa anëtarë të UÇK-së i detyruan të ndaluarit të bënin manual punës.