Biznesi /Sa pula ka në Shqipëri dhe sa vezë prodhohen në vit? Shifrat e INSTAT

Biznesi /Sa pula ka në Shqipëri dhe sa vezë prodhohen në vit? Shifrat e INSTAT

Gjatë vitit 2020, në Shqipëri kishte 5 milion pula, duke ruajtur thuajse të njëjtin nivel me vitin 2019.

Referuar të dhënave të publikuara nga Instat, prodhimi i vezëve për vitin 2020 është 861 milionë kokrra, duke shënuar rënie me 0,40 %, në krahasim me vitin 2019.

Ajo që duhet evidentuar është se dy vitet e fundit, Shqipëria ka njohur rritje të konsiderueshme në prodhimin e vezëve.

SCAN

 

 

*Material i përgatitur nga portali SCAN. Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.