Britania shton edhe 15 shtete në listën e gjelbër të udhëtimeve pa karantinë – Cilat janë vendet që kanë mbetur në listën e kuqe?!

Britania shton edhe 15 shtete në listën e gjelbër të udhëtimeve pa karantinë – Cilat janë vendet që kanë mbetur në listën e kuqe?!

Qeveria e MB ka njoftuar ndryshimet e fundit në sistemin e saj të semaforit për udhëtime të huaja. Deri më sot, ka pasur 11 vende dhe territore në listën e gjelbër, që do të thotë se nuk ka nevojë për karantinë kur hyni në Mbretërinë e Bashkuar nga ndonjë prej këtyre vendeve (subjekt i një testi negativ COVID-19).

Sidoqoftë, pasi ekzekutivi i Irlandës së Veriut azhurnoi listën e vet të gjelbër më herët sot, qeveria e Mbretërisë së Bashkuar tani ka konfirmuar se 15 destinacione shtesë do të shtohen në listën pa karantinë.

Kjo tani është lista e plotë e territoreve dhe vendeve ku karantina nuk kërkohet më për të hyrë në MB:

 1. Anguilla (nga 04: 00BST të Mërkurën 30 Qershor)
 2. Antigua dhe Barbuda (nga 04: 00BST të Mërkurën 30 Qershor)
 3. Australi
 4. Ishujt Balearik (nga 04: 00BST të Mërkurën 30 Qershor)
 5. Barbados (nga 04: 00BST të Mërkurën 30 Qershor)
 6. Bermuda (nga 04: 00BST të Mërkurën 30 Qershor)
 7. Territori Antarktik Britanik (nga 04: 00BST të Mërkurën 30 Qershor)
 8. Territori Britanik i Oqeanit Indian (nga 04: 00BST të Mërkurën 30 Qershor)
 9. Ishujt e Virgjër Britanikë (nga 04: 00BST të Mërkurën 30 Qershor)
 10. Brunei
 11. Ishujt Kajman (nga 04: 00BST të Mërkurën 30 Qershor)
 12. Dominica (nga 04: 00BST të Mërkurën 30 Qershor)
 13. Ishujt Falkland
 14. Ishujt Faroe
 15. Gjibraltar
 16. Grenada (nga 04: 00BST të Mërkurën 30 Qershor)
 17. Islanda
 18. Izraeli dhe Jeruzalemi
 19. Madeira (nga 04: 00BST të Mërkurën 30 Qershor)
 20. Malta (nga 04: 00BST të Mërkurën 30 Qershor)
 21. Montserrat (nga 04: 00BST të Mërkurën 30 Qershor)
 22. Zelanda e Re
 23. Ishujt Pitcairn (nga 04: 00BST të Mërkurën 30 Qershor)
 24. Gjeorgjia Jugore dhe Ishujt Sanduiç Jugor
 25. Shën Helena, Ngjitja dhe Tristan da Cunha
 26. Singapori
 27. Ishujt Turk dhe Kaikos (nga 04: 00BST të Mërkurën 30 Qershor)

Këto ndryshime do të jenë padyshim një fitore e madhe për industritë e turizmit në Balearics, Madeira dhe Malta – por ata që shpresojnë për një udhëtim në një ishull grek do të zhgënjehen.

Portugalia dhe Azoret do të mbeten në listën e portokalli, nuk ka nevojë për karantinë për udhëtarët e plotë të vaksinuar nga këto shtete. Veç botimit të listës së gjelbër të azhurnuar, sekretari britanik i transportit Grant Shapps shkroi në Twitter njoftimin e papritur se “banorët e Mbretërisë së Bashkuar që janë vaksinuar plotësisht nuk do të duhet të izolohen kur udhëtojnë nga vendet e listës portokalli”. Detaje të mëtejshme mbi këtë skemë nuk janë zbuluar, por sipas Shapps do të ketë informacion të mëtejshëm të lëshuar muajin tjetër.

Ka edhe shtesa të reja në listën e kuqe, që do të thotë që të gjitha udhëtimet në mënyrë të efektshme janë të ndaluara nga këto vende.

Anëtarësimi në listën e kuqe janë:

 • Republika Domenikane
 • Eritrea
 • Haiti
 • Kuvajti
 • Mongoli
 • Tunizi
 • Uganda

Të gjithë nga ora 04: 00BST të Mërkurën 30 Qershor.

E . S / SCAN

*Material i përgatitur nga portali SCAN. Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.