Bullgari, pragu për regjistrimin e detyrueshëm të TVSH-së

Bullgari, pragu për regjistrimin e detyrueshëm të TVSH-së

Parlamenti ndryshoi pragun për regjistrimin e detyrueshëm të TVSH-së, nga 50,000 në 100,000 BGN (51,000 euro) të ardhura. Amendamenti u pranua që në leximin e parë.

Ndryshimet e bëra nga partitë “Ne vazhdojmë ndryshimin”, “BSP”, “Ka një popull” dhe “Bullgaria demokratike” do të prekin një numër të madh Ndërmarrjesh të Vogla dhe të Mesme, të cilat, sipas politikanëve, do të bëhen më konkurruese dhe do të ulin kostot e tyre administrative.

“Një nga gjërat më të rëndësishme që mund të bëjmë për bizneset e vogla” – e përshkruan ndryshimin deputeti Martin Dimitrov.

Kërkohet një pranim nga Brukseli për të rritur pragun e regjistrimit të TVSH-së. Aktualisht, kompanitë me të ardhura mbi 50,000 BGN duhet të regjistrohen sipas ligjit të TVSH-së.

“Ne nuk shohim asnjë arsye pse kjo duhet të na mohohet. Për sa i përket rritjes së pragut në 166,000 BGN, që është tavani për të gjithë BE-në, kjo do të debatohet vitin e ardhshëm. Tani për tani, ne do ta tërheqim këtë propozim. Për reformat e rëndësishme, mund të punojmë dhe t’i arrijmë së bashku”.

Iskren Mitov, nga WCC, tha se kjo është një fitore për bizneset e vogla.

“Ligji bashkoi partnerët e koalicionit, qeverisjen dhe opozitën dhe sot jemi të gjithë këtu për ta miratuar. Në sfondin e të gjitha krizave politike, sot është një fitore për bizneset e vogla dhe të mesme në Bullgari. Prej 20 vitesh, pragu për regjistrimin e detyrueshëm të TVSH-së nuk ka ndryshuar”.

Projektligji u mbështet njëzëri nga GERB dhe “Vazrazhdane” – tha Alexander Ivanov nga GERB:

“Shpresoj që deri në vitin 2024, do të arrijmë që në Bullgari, regjistrimi i TVSH-së të mos jetë në BGN, por në monedhën e përbashkët europiane.

Stojan Taslakov nga “Vazrazhdane” shtoi: “Duke pasur parasysh inflacionin gjatë gjithë këtyre viteve, ne mendojmë se shuma 100,000 BGN është një prag i mirë. Kjo do ta bëjë më të lehtë për kompanitë e vogla që mbajnë mbi kurriz ekonominë bullgare”.