Çfarë ndodh në të vërtetë kur kërcisni gishtat, apo kockat në trup

Çfarë ndodh në të vërtetë kur kërcisni gishtat, apo kockat në trup

Çfarë ndodh në të vërtetë kur kërcisni gishtat, apo kockat në trup Kërcitja e gishtave, gjunjëve apo shpinës, me raste edhe qafës, për momentin mund t’ju bëjë të ndiheni mirë, por ka ndikim tepër negativ, sa i takon nyjeve në trup.

Çfarë ndodh? Në videon që gjeni më poshtë, tregohet me saktësi se çfarë ndodh gjatë momentit që ju kërcisni gishtat apo pjesë të tjera të trupit.

Dëmtimi më i madh është për kockat. Një lëng i quajtur “lëngu sinoval”, i cili ndodh mes nyjeve, mund të krijojë në lloj gazi dhe zhurma që ju dëgjoni kur kërcisni pjesët e trupit, ka të bëjë pikërisht me “shpërthimin” e këtyre “fluskave” të gazit.

Pra, nuk ka aspak të bëjë me atë që shumë prej jush mund të mendojnë në lidhje me kockat. Mjeku Donald L. Unger ka bërë një eksperiment me njerëzit që kryejnë kërcitjen e gishtave dhe ka vënë re se pas 6 vitesh, në kockat e njerëzve, nuk kishte asnjë shenjë artriti.

Për të kuptuar se çfarë ndodh në të vërtetë gjatë kërcitjes së kockave të trupit, ju ftojmë të shikoni videon e mëposhtme.