SHBA donacion 12 mijë euro për Doganën e Kosovës

Dogana dhe ATK-ja grumbulluan 80 milionë euro më pak se vitin e kaluar

Ulja e importit dhe rënia e konsumit për shkak të pandemisë COVID-19 ka ndikuar që të hyrat doganore të pësojnë rënie në gjashtëmujorin e parë të këtij viti.

Sipas të dhënave të Doganës së Kosovës, që nga fillimi i vitit ky institucion ka grumbulluar 493 milionë euro. Por, krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, këto të hyra janë 58 milionë euro më pak. Gjatë periudhës janar-qershor të vitit të kaluar të hyrat e Doganës ishin 551 milionë euro, shkruan KOHA.

Ndërsa ATK-ja gjatë kësaj periudhe ka raportuar se ka inkasuar 215.9 milionë euro, apo 22.6 milionë euro më pak sesa vitin e kaluar.

Zëdhënësi i Doganës, Adriatik Stavileci, ka thënë për gazetën se arsye për këtë është rënia e importeve. Ai ka thënë se nga fillimi i vitit deri më tani ka pasur 1.6 miliardë euro importe. “Kjo paraqet ulje në krahasim me vitin e kaluar, pasi vitin e kaluar kishim 1.8 miliardë importe deri në këtë kohë”, ka thënë Stavlieci.

Megjithatë, eksportet, sipas tij, kanë pasur rritje krahasim me vitin e kaluar.