E FUNDIT/ Del vendimi. Komisioni Europian miraton certifikatën dixhitale të vaksinimit për Shqipërinë

E FUNDIT/ Del vendimi. Komisioni Europian miraton certifikatën dixhitale të vaksinimit për Shqipërinë

Shqipëria ka marrë miratimin e certifikatës dixhitale të vaksinimit nga Komisioni Europian. Në fakt, Shqipëria është një nga 7 vendet për të cilat KE lëshoi miratimin; Andorra, Ishujt Faroe, Izraeli, Monako, Maroku dhe Panamaja.

Shtatë vendet dhe territoret do të lidhen me sistemin e BE -së dhe certifikatat COVID që ata lëshojnë do të pranohen në BE nën të njëjtat kushte si Certifikatat dixhitale të BE -së për COVID.

“Gjatë kësaj vere ne kemi parë që qytetarët janë në gjendje të udhëtojnë të sigurtë falë Certifikatës dixhitale të COVID COVID të BE -së. Kjo është një situatë e favorshme: qytetarët mund të gëzojnë të drejtën e tyre për lëvizje të lirë dhe bizneset si dhe sektori i transportit mund të fillojnë të kompensojnë humbjet e muajve të kaluar. Që nga qershori, janë lëshuar më shumë se 420 milionë certifikata të BE -së” u shpreh Komisioneri për Drejtësinë, Didier Reynders.

SCAN

*Material i përgatitur nga portali SCAN. Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.