Elon Musk kalon Warren Buffett për nga pasuria. CEO i Tesla drejt rrugës për tu bërë njeriu më i pasur në botë

Elon Musk kalon Warren Buffett për nga pasuria. CEO i Tesla drejt rrugës për tu bërë njeriu më i pasur në botë

CEO i Tesla Elon Musk është zyrtarisht mbi Warren Buffett në Indeksin e Miliarderëve të Bloomberg për t’u bërë personi i shtatë më i pasur në botë.

Pasuria e Musk u rrit më shumë se 6 miliard dollarë të Premten, sipas Bloomberg, pasi aksionet e Tesla u rritën 10.8% në një rekord 1.544 dollarë për aksion. Vlera e saj e tregut ishte 286.5 miliardë dollarë.

Musk zotëron 20.8% të aksioneve të Tesla, duke e bërë aksionin e tij me vlerë nën 60 miliardë dollarë. Musk është gjithashtu aksionari kryesor i SpaceX, i mbajtur privatisht, si dhe një kompani private e tunelit.

Pasuria e Buffett ra këtë javë pasi ai dhuroi aksione të Berkshire Hathaway në vlerë afro 3 miliardë dollarë për bamirësi – pjesë e planit të tij për të dhuruar pjesën më të madhe të pasurisë së tij në ndërmarrjet filantropike.

Stoku i Tesla është rritur më shumë se 500% gjatë 12 muajve të fundit, duke tejkaluar vlerën e pothuajse çdo kompanie në S&P 500. Prodhuesi i makinave elektrike është kompania më e vlefshme e automjeteve në Tokë.

49-vjeçari Musk përfundimisht mund të bëhet personi më i pasur në botë – një vend i mbajtur aktualisht nga CEO i Amazon, Jeff Bezos – bazuar në një paketë pagese që aksionarët e Tesla miratuan në 2018.

SCAN

*Material i përgatitur nga portali SCAN. Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.