Familja që udhëton nëpër botë me kohë të plotë - Në një jaht për 2500 dollarë në muaj

Familja që udhëton nëpër botë me kohë të plotë – Në një jaht për 2500 dollarë në muaj


“Jeta ishte e mirë” për familjen Sueiro para se të fillonin të udhëtonin nëpër botë me kohë të plotë, por ata donin aventura dhe një edukim botëror për fëmijët e tyre, tha Jessica Sueiro.

Me dy fëmijë, të moshës 6 dhe 10 – Sueiros shiti 85% të sendeve të tyre, morën sigurim shëndetësor ndërkombëtar, zgjodhën faturat pa letra dhe u larguan nga Bostoni në 2014 për të “kapërcyer të panjohurën”.

Që nga ajo kohë, familja ka vizituar më shumë se 65 vende ku gjatë tre viteve të para, jetuan në vende për nëntë deri në 12 muaj në të njëjtën kohë, duke marrë me qira shtëpi të mobiluara dhe duke udhëtuar gjerësisht.

“Buxheti ynë mujor që kur u bëmë udhëtar me kohë të plotë gjithnjë ka lëvizur rreth $ 2,500 në muaj,” tha Sueiro, e cila përfshin sigurimin mjekësor, por jo shkollimin ose shpenzimet e biznesit.

Jessica dhe burri i saj punuan në distancë për tre vitet e para para se të krijonin WorldTowning, një kompani e trainerëve të udhëtimit për udhëtarët afatgjatë.

“Will dhe unë miratuam një filozofi ku askush nuk ka të drejtë të na thotë se si e jetojmë jetën tonë, ” – tha ajo, duke shtuar se ndryshimi aktual në punën e largët po zbut qëndrimet ndaj stileve alternative të jetesës. (CNBC)

SCAN

*Material i përgatitur nga portali SCAN. Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.