Featured Image

Fatime Sokoli gruaja që i dha tjetër ngjyrë folklorit shqiptar dhe muzikës burimore shqiptare (VIDEO)

Një prej këngëtareve më të mira të muzikës folklorike, Fatime Sokolin nuk duhet ta harrojmë.

E lindur në Margegaj të Shqipërisë, Fatime Sokoli është gruaja që i dha tjetër ngjyrë folklorit shqiptar dhe muzikës burimore shqiptare.

Rreth 30 vite ajo koncertoi brenda Shqipërisë dhe jashtë saj, derisa Fatime Sokoli vdiq më 12 gusht 1987.

Po i sjellim këtu disa prej këngëve më të fuqishme të Fatimes shqiptare, një zë i fuqishëm dhe një grua që i dha plot emocion muzikës shqipe. / KultPlus.com