Fillon festivali i ansambleve folklorike në Stamboll

Fillon festivali i ansambleve folklorike në Stamboll

Ka filluar ditën e sotme në Stamboll edicioni i 23-të i festivalit më të madh të ansambleve folklorike Bujukçekmexhe. Pjesë e programit të këtij viti është edhe Ansambli Shtetëror i Këngëve dhe Valleve Popullore Shqiptare nga Republika e Maqedonisë së Veriut, i cili ngjitet në skenë pas fitores në festivalin e Budapestit në Hungari.

“Çdo vit, ne përpiqemi të zgjerojmë Festivalin tonë Ndërkombëtar të Kulturës dhe Artit në Stamboll Büyükçekmece, i cili do të organizohemi për herë të 23 këtë vit.

Duke bashkuar artistë nga e gjithë bota dhe artistë vendas dhe duke mbushur çdo pjesë të Stambollit me kulturë dhe art, ky festival i madh premton një javë të mrekullueshme të mbushur me pikturë, muzikë, kërcim, skulpturë dhe dhjetëra degë arti”, thotë presidenti i festivalit Hasan Akgun.

Ky festival i themeluar në vitin 2000 këtë vit ngjit në skenë pjesëmarrës nga 25 shtete nga e gjithë bota.. Në vitin 2003, festivali i bë pjesë e Shoqatës së Festivaleve Botërore të Vallëzimit të UNESCO-s. Ndërsa është vlerësuar 3 herë rresht si festivali tradicional më i mirë në botë. / KultPlus.com