Fillon festivali i Edinburgut, festivali më i madh i arteve në botë

Fillon festivali i Edinburgut, festivali më i madh i arteve në botë

Mijëra interpretues nga e gjithë bota janë në Edinburg për fillimin e festivalit më të madh të artit në botë, transmeton KultPlus.

Edinburgh Festival Fringe do të shohë më shumë se 3,000 shfaqje nga 58 vende, duke shënuar 75 vjetorin e tij.

Formacioni i tij do të përfshijë komedianët Frankie Boyle, Stewart Lee dhe Al Murray.

Tatuazhi Ushtarak i Edinburgut rikthehet, ndërsa Festivali Ndërkombëtar i Edinburgut do të shohë audiencën live të kthehet në ambientet e brendshme.

Phoebe Waller-Bridge, ylli i Fleabag, i cili është president i Shoqërisë së Edinburgh Festival Fringe, tha se vizioni i tij i ri do ta bënte të gjithë ngjarjen më gjithëpërfshirëse dhe më të aksesueshme.

Festivali Ndërkombëtar i Edinburgut hapet më vonë me një ngjarje gala falas, Macro, nga firma e teatrit fizik Gravity & Other Myths në stadiumin Murrayfield.

Në Macro, një trupë prej 30 personash bashkohet me Korin Kombëtar të të Rinjve të Skocisë. Do të ketë muzikë, projeksione, bateri, një shfaqje të madhe drite, si dhe akrobaci dhe kërcim.

Një gala finale falas nga Orkestra e Filadelfias në fundjavën e fundit në Playhouse do të mbyllë festivalin ndërkombëtar./ KultPlus.com