“Gjenocidi XX”, pasqyrimi i krimeve të luftës përmes 100 fotografive të Enver Hoxhës

“Gjenocidi XX”, pasqyrimi i krimeve të luftës përmes 100 fotografive të Enver Hoxhës

Më shumë se 100 fotografi, me përmbajtje të rëndë, u ekspozuan në hapësirën e Muzeut të Kosovës.

Ekspozita e titulluar “Gjenocidi XX, ta kujtojmë të kaluarën”, sjell dëshmi nga krimet e tmerrshme, të dokumentuara nga autori Enver Hoxha, një përpjekje kjo për të ruajtur kujtesën me fakte dhe dëshmi të pakontestueshme, raporton “Express” i KTV-së.

Drejtori i Muzeut të Kosovës, Ajet Leci, tha se kjo ekspozitë paraqet vuajtjet e shumta që përjetoi populli i Kosovës.

Ambasadori i Shqipërisë në Kosovë Qemajl Minxhozi tha se është shokuar me atë se çfarë ka parë në këtë ekspozitë.

Saranda Bogujevci, e mbijetuar e masakrës, tha se duhet të mblidhen këto dëshmi dhe t’u përplasen në fytyrë krimbërësve.

Ekspozita do të zgjasë pesë ditë dhe do të jetë e hapur për të gjithë.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.