Grupet e biznesit i bëjnë thirrje Anglisë dhe BE-së të nënshkruajnë një marrëveshje tregtare

Grupet e biznesit i bëjnë thirrje Anglisë dhe BE-së të nënshkruajnë një marrëveshje tregtare

Më shumë se 70 grupe biznesi britanike që përfaqësojnë mbi 7 milion punëtorë kanë bërë një përpjekje të fundit për të bindur politikanët të rikthehen në tryezën e dialogut javën e ardhshme për të arritur një marrëveshje me Bashkimin Evropian, raportoi të Dielën gazeta Financial Times.

Grupet varionin nga CBI, TheCityUK dhe techUK te Unioni Kombëtar i Fermerëve, Konsorciumi Britanik me Pakicë dhe Shoqëria e Prodhuesve dhe Tregtarëve të Motorëve dhe kërkuan që palët të gjenin një kompromis mbi kushtet e tregtisë, shtoi raporti.

“Me kompromis dhe qëndrueshmëri, një marrëveshje mund të bëhet. Bizneset u bëjnë thirrje udhëheqësve në të dy palët për të gjetur një rrugë përmes”, gazeta citoi grupet të thoshin në një deklaratë.

SCAN

*Material i përgatitur nga portali SCAN. Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.