Guvernatori Mehmeti takohet me drejtues të Fondit Kosovar për Garanci Kreditore

Guvernatori Mehmeti takohet me drejtues të Fondit Kosovar për Garanci Kreditore

Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës
së Kosovës Fehmi Mehmeti, i shoqëruar nga zëvendësguvernatori për Mbikëqyrje
Financiare Sokol Havolli, janë takuar me drejtues të Fondit Kosovar për Garanci
Kreditore.

Në këtë takim është diskutuar rreth planeve
që Fondi ka për të ndihmuar bizneset dhe ekonominë në përgjithësi, përmes
skemës së garantimit të kredive.

Guvernatori Mehmeti ka thënë se BQK-ja do
të vazhdojë të mbështesë FKGK-në në të gjitha proceset, që do të ndihmojnë në
rikuperimin e ekonomisë së prekur nga pandemia COVID-19.
Nga ana tjetër, kryesuesi i Bordit, Rinor Gjonbalaj
dhe drejtori i FKGK-së Besnik Berisha falënderuan Guvernatorin Mehmeti për
gatishmërinë dhe angazhimin e tij dhe të gjithë BQK-së për të ndihmuar këtë
institucion.