Një problem kritik sigurie vë internetin në rrezik

Hakerët vjedhin 150 milionë dollarë nga një bursë kriptomonedhash

Bursa e kriptomonedhave BitMart tha se hakerët kanë vjedhur 150 milionë dollarë në kriptomonedha nga portofolët e “nxehtë” të kompanisë.

Por kompania e sigurisë kibernetike që identifikoi e para sulmin tha se shifra e parave të vjedhura në Ethereum dhe Binance Smart Chain i afro 200 milionë dollarëve.

Ekspertët zakonisht rekomandojnë zhvendosjen e kriptomonedhave në sasi të mëdha të panevojshme në transaksione ditore në një portofol të “ftohtë” ose siç njihet ndryshe i shkëputur nga interneti.

Mt Gox ishte bursa e cila përpunonte dikur numrin më të lartë të transaksioneve në bitcoin derisa 850 mijë prej tyre një ditë mungonin çka çoi në mbylljen e kompanisë.

Që atëherë platforma e kriptomonedhave kanë rënë pre e sulmeve të vazhdueshme. Hakime të tilla në të kaluarën kanë pasur rrjedha të ndryshe nga rimbursimi i pjesshëm deri tek rikthimi i parave nga hakerët. /PCWorld Albanian