Haradinaj tregon nëse AAK-ja merr pjesë në seancën konstituive të Kuvendit

Haradinaj për zgjedhjet lokale: Synojmë të qeverisim në mbi 10 komuna – Lajmet e funditKryetari i Aleancës peër Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj, ka folur për zgjedhjet lokale, të cilat priten të mbahen në tetor të këtij viti.

Haradinaj tha se Aleanca ka një peërvojë të mirë me qeverisje komunale dhe tha se pretendon të fitojë në 10 komuna.

‘Ne kemi një peërvojeë teë mireë neë qeverisje komunale. Ky pozicion besoj qeë do teë jeteë edhe neë zgjedhjet qeë do teë vijneë. AAK-ja qeveris neë shtatë komuna. Neëse ne kemi treguar njeë qeverisje teë mireë me komuna teë tjera do ta beëjmeë keëteë edhe me Prishtineën. Ne kemi beëreë Ligjin peër Prishtineën, si dhe shumeë puneë teë tjera teë mira, qeë na kaneë dheëneë besimin peër ta fituar Prishtineën”, ka thënë Haradinaj në RTV Dukagjini.

“Neë Prishtineë ka njeë numeër teë madh teë njereëzve qeë kaneë keërkuar kandidatureën e Daut Haradinaj, qeë njeë koheë teë gjateë. Aleanca qeveris neë shtatë komuna dhe po synojmeë qeë t’i fitojmeë mbi 10 komuna neë zgjedhjet e ardhshme. Njeë reëndeësi teë madhe do t’i japim kryeqytetit, si dhe komunave tjera. Po njeë befasi tjeteër do teë jeteë neë Podujeveë me kandidatureë qeë do teë publikohet diteët neë vazhdim”.