Haradinaj -Stublla përshëndet pavarësimin energjetik të Kosovës

Haradinaj -Stublla përshëndet pavarësimin energjetik të Kosovës

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës e Republikës së Kosovës,Meliza Haradinaj Stublla, ka përshëndetur votimin e suksesshëm në takimin e sotëm midis RGCE – ENTSO-E, i cili jetëson pavarësimin energjetik të Republikës së Kosovës.

Në këtë takim u
votua hyrja në fuqi e marrëveshjes së kyçjes në mes Operatorit të Sistemit,
Transmisionit dhe Tregut të energjisë elektrike të Kosovës (KOSTT) dhe Rrjetit
Europian të Operatorëve të Sistemit të Transmisionit të Energjisë (ENTSO –E), e
nënshkruar më 30 qershor 2020.

“Sukses i plotë,
u jetësua pavarësimi energjetik të Republikës së Kosovës. Me këtë rast,
shfrytëzoj rastin t’i falënderoj të gjithë operatorët nga shtetet mike, por
edhe nga ato që ende nuk e kanë njohur pavarësinë e Kosovës, që votuan dhe na
përkrahen në kuadër të Grupit Regjional të Evropës Kontinentale, që nga sot
marrëveshja të hyjë në fuqi”, tha Ministrja Haradinaj Stublla.

Kryediplomatja
tha se jetësimi i pavarësisë energjetike për Republikën e Kosovës, është një
lajm i rëndësishëm për popullin dhe shtetin e Kosovës, zhvillimin ekonomik dhe
plotësimin e subjektivitetit ndërkombëtar.

“Shpreh
mirënjohjen e thellë Gjermanisë, Francës, Italisë dhe gjitha vendeve anëtare të
Grupit Regjional të Evropës Kontinentale. Ky sukses vjen pas një fushate të
fuqishme dhe intensive të realizuar me sukses bashkë me miqtë e aleatët tanë.
Urime Kosovë e dashur!”, ka deklaruar Ministrja Haradinaj Stublla.