Industria automobilave/ Ministri francez i ekonomisë ngre alarmin: “Renault mund të zhduket”

Industria automobilave/ Ministri francez i ekonomisë ngre alarmin: “Renault mund të zhduket”

Kriza e automobilave ka goditur fort edhe Aleancën Renault – Nissan. Në anën franceze, plani i pritur për në fund të majit mund të përfshijë shkurtime prej 2 miliardë dhe, sipas thashethemeve të shtypit transalpin, mbylljen e disa fabrikave.

Nissan, nga ana tjetër, po përgatitet të shkurtojë 20,000 vende pune në të gjithë botën. Ministri francez i ekonomisë, Bruno Le Maire (shteti është aksionari i parë me 15% të aksioneve) ndërhyri në çështjen Renault, duke folur për “vështirësi serioze financiare” dhe duke shtuar se duhet të merren “urgjentisht” veprime, përndryshe Renault “mund të zhduket”.

Të Premten e ardhshme 29 maj grupi është thirrur të paraqesë planin e tij strategjik të vlefshëm deri në vitin 2022. Plani mund të përfshijë mbylljen e tre fabrikave të mesme në Francë. Por Le Maire tha sot se nuk do të nënshkruajë kontrolle bosh dhe nëse Renault dëshiron të marrë ndihmë nga shteti do të duhet të angazhohet për të mbrojtur biznesin në Francë.

Sipas Canard Enchainé, Renault planifikon të mbyllë katër pika prodhimi në Francë, Flins, Dieppe, Choisy-le-Roi dhe Fonderies de Bretagne, si pjesë e planit të ndërprerjeve që vjen në fund të majit. Siç u tha, sipas burimeve të tjera, Flins nuk do të mbyllet, por do të konvertohet. Fabrika aktualisht ka 2.600 të punësuar dhe monton automjete elektrike të vogla si Zoe dhe Nissan Micra.(Il Sole 24 Ore)

SCAN

*Material i përgatitur nga portali SCAN. Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.