Ish-menaxheri në Institutin e Artit të Çikagos akuzohet për vjedhjen e dy milionë dollarëve

Ish-menaxheri në Institutin e Artit të Çikagos akuzohet për vjedhjen e dy milionë dollarëve

Një ish-menaxher i listës së pagave në Institutin e Artit të Çikagos është akuzuar se ka vjedhur më shumë se dy milionë dollarë nga muzeu gjatë një mashtrimi që zgjati më shumë se një dekadë.

Më 13 janar, prokurorët federalë në Illinois e ngarkuan Michael Maurellon me dy akuza për mashtrim bankar, transmeton Klan Kosova.

Në akuza pretendohet se mashtrimet filluan në vitin 2007 dhe vazhduan deri në vitin 2020. Çdo akuzë për mashtrim bankar mbart një dënim maksimal prej 30 vjetësh në burgun federal.

Sipas aktakuzës, Maurello drejtoi pagesat e listës së pagave në llogarinë e tij personale bankare, ndërsa caktoi pagesat si të bëra për punonjës të tjerë ose ish-punonjës në sistemin e listës së pagave të muzeut.

Ai i fshehu pagesat duke ofruar motive të rreme (si pagesa për kohën e përllogaritur të pushimeve) dhe duke redaktuar informacionin bankar të punonjësve aktualë dhe të mëparshëm në sistemet e listës së pagave të muzeut.

Një zëdhënës i muzeut i tha Chicago Sun-Times se aktiviteti jonormal i llogarisë doli për herë të parë në 2019. Skema filloi të zbulohej në janar 2020, kur një ndihmës kontrollues në muze e pyeti Maurellon për një transferim te një ish-punonjësi.

Maurello pretendoi se kishte qenë vetëm një test i sistemit të listës së pagave, dhe më pas gjoja ndryshoi një raport të listës së pagave për të fshehur informacionin rreth destinacionit përfundimtar të pagesës. Më pas ai u pushua nga puna dhe u raportua te agjentët e zbatimit të ligjit.

“Humbja kumulative ishte e rëndësishme,” tha zëdhënësi për Sun-Times, “por për shkak të gjatësisë së kohës dhe mënyrës në të cilën u mor, ajo nuk ndikoi në vendimet rreth personelit, listës së pagave, financimit të bursave, programimit ose aspekteve të tjera financiare. të organizatës.”

Muzeu do të rikuperojë fondet përmes sigurimit. /KultPlus.com