Ja si trajtohen punëtorët në Kinë!

Ja si trajtohen punëtorët në Kinë!

Ja si trajtohen punëtorët në Kinë!Fotot e paraqitura më poshtë, na njohin me kushtet e vështira të punëtorëve kinezë.Duket i papranueshëm fakti që i sheh në këtë gjendje dhe situatë alarmante, duke u nisur nga fakti se Kina është një nga shtet me potenciale të fuqishme ekonomike dhe jo vetëm.

E në fakt, arsyeja e sipërpërmendur nuk lë shteg për asnjë përparësi sado të vogël në përmirësimin e kushteve në të cilat punojnë kinezët.

Komiteti për të drejtat e njeriut dhe të punëtorëve ka vlerësuar se, këta punëtorë paguhen jo më shumë se 150$ për muaj.

Ndërsa më të varfër paraqiten punëtorët e fabrikave të lojërave, treg ky që mbulohet me mbi 75% nga kinezët. Atje janë mbi 8000 kompani të mëdha me mbi 3.5 milion punëtorë.