Kadare, fitues i çmimit “Prozart”

Kadare, fitues i çmimit “Prozart”

Shkrimtarit Ismail Kadare i është ndarë çmimi “Prozart” për vitin 2020, të cilin e jep festivali ndërkombëtar i letërsisë, “PRO-ZA Balkan”.

Shkrimtari i madh është shpërblyer për “kontributin e dhënë në zhvillimin e letërsisë së Ballkanit”. Festivali “PRO-ZA Balkan” mbahet në Maqedoni të Veriut. Organizatorët e kanë çmuar Kadarenë për “opusin e tij impozant shumëvjeçar romancier dhe estetik, që rregullisht shkakton jehonë të madhe te kritika evropiane dhe botërore”.