Kamberi: 5 Marsi nuk është vetëm i Prekazit dhe Kosovës, por trashëgimi botërore e luftës kundër fashizmit

Kamberi: 5 Marsi nuk është vetëm i Prekazit dhe Kosovës, por trashëgimi botërore e luftës kundër fashizmit – Lajmet e funditNë 23-vjetorin e sakrificës së familjes së Adem Jasharit, deputeti shqiptar në Kuvendin e Serbisë, Shaip Kamberi ka thënë se data 5 mars nuk është vetëm i Prekazit dhe Kosovës por i trashëgimisë botërore të luftës kundër fashizmit.

Përmes një njoftimi në “Facebook”, Kamberi për sakrificën e familjes së Jasharëve ka thënë se veprimi i njeë familje teë zakonshme neë Prekaz, beëhet ngjarje qeë barteë neë vete dimension universal.

Sipas tij “nuk ka asnjëë gjeë qeë mund ta shlyjeë reëndeësineë e 5 Marsit pas vitit 1998”.

“Keështu pra, njeë veprim i njeë familje teë zakonshme neë Prekaz, beëhet Ngjarje qeë barteë neë vete dimension universal. Sepse lufta e Jasharajve ishte e tilleë – Lufteë peër liri e njereëzve teë zakonsheëm kundeër tiraniseë fashiste teë superarmatosur dhe teë uniformuar. Kjo makineri vraseëse nuk kurseu asgjeë. Teë gjitheë aneëtareët e familjes u vraneë, pa kursyer as feëmijeët e as teë moshuarit. Pra makineria nuk beënte lufteë, por gjenocid. Sepse nuk donte fitoren, por zhbeërjen”, ka shkruar ai./Zëri

Njoftimi i plotë i Kamberit:

5 MARSI NUK EëSHTEë VETEëM I PREKAZIT DHE I KOSOVEëS. EëSHTEë I TRASHEëGIMISEë BOTEëRORE TEë LUFTEëS KUNDEëR FASHIZMIT

Secila dateë historike, boteërisht, eështeë rasteësi. Nuk ka asnjeë vecëanti peër 5 marsin para vitit 1998. Dhe nuk ka asnjeë gjeë qeë mund ta shlyjeë reëndeësineë e 5 Marsit pas vitit 1998.

Keështu pra, njeë veprim i njeë familje teë zakonshme neë Prekaz, beëhet Ngjarje qeë barteë neë vete dimension universal. Sepse lufta e Jasharajve ishte e tilleë – Lufteë peër liri e njereëzve teë zakonsheëm kundeër tiraniseë fashiste teë superarmatosur dhe teë uniformuar.

Kjo makineri vraseëse nuk kurseu asgjeë. Teë gjitheë aneëtareët e familjes u vraneë, pa kursyer as feëmijeët e as teë moshuarit. Pra makineria nuk beënte lufteë, por gjenocid. Sepse nuk donte fitoren, por zhbeërjen.

Neë aneën tjeteër Adem Jashari qeëndroi neë shteëpineë e tij, me familjareët e tij. Ishte i armatosur lehteë. Por kishte njeë armeë shumeë meë teë forteë: vendosmeërineë peër liri.

Kjo ngadheënjeu kundeër makineriseë seë trajnuar vrastare.

Prandaj 5 Marsi nuk mund teë shlyhet. Sepse nuk eështeë meë i Prekazit. As i Kosoveës. Eështeë i trasheëgimiseë boteërore teë lufteës kundeër fashizmit.

Eështeë Ngjarje e vegjeëliseë kundeër shtypjes, e rezistenceës kundeër shfarosjes, e insistimit teë njeriut teë zakonsheëm peër teë qeneë i lireë e barabarteë, qeë e kundeërshton shtypjen. I Njeriut qeë e vlereëson e lirineë dhe barazineë meë shumeë se jeteën.

Adem Jashari luftoi si shqiptar i Kosoveës. Por nuk luftoi veteëm peër shqiptareët. Luftoi peër teë gjitheë teë shtypurit kundeër cëdo forme teë fashizmit.