KFOR-i: Gjendja në veri e tensionuar, të gatshëm për të ndërhyrë nëse rrezikohet stabiliteti

KFOR-i: Gjendja në veri e tensionuar, të gatshëm për të ndërhyrë nëse rrezikohet stabiliteti – Lajmet e funditMisioni i NATO-së në Kosovë, KFOR, ka vlerësuar se gjendja e përgjithshme e sigurisë në komunat veriore të Kosovës është e tensionuar.

Përmes një deklarate për mediat, KFOR-i ka thënë se janë të përgatitur për të ndërhyrë nëse rrezikohet stabiliteti, transmeton Zeri.info.

“Misioni i KFOR-it i udhëhequr nga NATO po monitoron nga afër dhe është i përgatitur të ndërhyjë nëse rrezikohet stabiliteti, në përputhje me mandatin e tij, që vjen nga Rezoluta 1244 e OKB-së e vitit 1999. Misioni ynë i KFOR-it i udhëhequr nga NATO është plotësisht i fokusuar në zbatimin e përditshëm të mandatit të tij të OKB-së për të siguruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt dhe lirinë e lëvizjes për të gjithë popullin e Kosovës. KFOR-i mban një qëndrim të dukshëm dhe të shkathët në terren dhe komandanti i KFOR-it është në kontakt me të gjithë bashkëbiseduesit e tij kryesorë, përfshirë përfaqësuesit e organizatave të sigurisë së Kosovës dhe shefin serb të Mbrojtjes”, thuhet në komunikatën e KFOR-it.

Më tej thuhet se NATO gjithashtu vazhdon të mbështesë plotësisht procesin e normalizimit ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit përmes Dialogut të lehtësuar nga BE-ja dhe u bën thirrje të gjitha palëve që të vazhdojnë negociatat.

“Është e rëndësishme që kjo të vazhdojë. Kjo është kritike për paqen dhe sigurinë rajonale. Nuk do të ketë perspektiva reale për një të ardhme më të mirë në Ballkan, pa respekt të plotë të të drejtave të njeriut dhe vlerave demokratike, sundimit të ligjit, reformave të brendshme dhe marrëdhënieve të mira fqinjësore. Dialogu konstruktiv është kyç për stabilitetin rajonal”, thuhet në komunikatë.

Në fund thuhet se KFOR-i do të marrë të gjitha masat e nevojshme për të mbajtur një mjedis të qetë dhe të sigurt në Kosovë gjatë gjithë kohës, në përputhje me mandatin e tij të OKB-së./Zëri