Komuna e Prishtinës njofton institucionet kulturore për masat e reja, kërkohet mirëkuptim

Komuna e Prishtinës njofton institucionet kulturore për masat e reja, kërkohet mirëkuptim

Pas vendimit të sotëm të Qeverisë së Kosovës, Drejtoria për Kulturë në komunën e Prishtinës ka njoftuar institucionet kulturore që funksionojnë në kryeqytet për masat që duhen respektuar për tu mbrojtur nga virusi, shkruan KultPlus.

Në një postim të bërë nga drejtori për kulturë në këtë komunë, Adrian Berisha theksohet që puna dhe aktivitetet e institucioneve kulturore do të lejohen nga ora 05:00 deri në orën 21:00 me shfrytëzimin e 20% të hapësirës.

Tutje ai ka njoftuar se këto masa hyjnë në fuqi me 7 prill dhe do të rishikohen me 18 prill.

Më poshtë gjeni njoftimin e tij të plotë:

Komunikate per Institucionet Kulturore qe funksionojne ne Komunen e Prishtines

Vendim per masat e reja ANTI-COVID

Duke marr parasysh situaten me te cilen po perballemi, Drejtoria e Kultures e Komunes se Prishtines mirepret vendimin e Qeverise se Republikes se Kosoves me masat e pergjithshme dhe te veçanta per kontrollin dhe parandalimin e virusit COVID-19, si me poshte:

Lejohet te punojne nga ora 05:00 deri ne 21:00 duke shfrytëzuar deri ne 20% te hapesires (si ne shfaqje ashtu edhe ne ushtrime) aktivitetet kulturore te:

Ansamblit

Baletit

Bibliotekës

Filharmonisë

Kinemasë

Galerisë

Muzeut

Qendrës Kulturore

Qendrës Rinore

Teatrit

Masat hyjne ne fuqi nga data 07 prill dhe do te rishikohen me 18 prill.

Shpresojme ne mirekuptimin tuaj./ KultPlus.com