Kuçi: Kosova nga sot është bllok i pavarur energjetik

Kuçi: Kosova nga sot është bllok i pavarur energjetik

Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi përmes një postimi në rrjetin social Facebook ka njoftuar se sot ka hyrë në fuqi marrëveshja e kyçjes KOSTT dhe ENTSO-E. Kuçi tutje ka shkruar se kjo marrëveshje e bën Kosovën të barabartë me rrjetet tjera të transmisionit në Europë , si dhe Ndal padrejtësinë e vazhdueshme që nga paslufta, ku Serbia ka inkasuar të hyrat nga energjia transite që ka…

Source