‘Kush nuk ndau luftën me shokët, ai me armikun do të ndajë disfatën’

‘Kush nuk ndau luftën me shokët, ai me armikun do të ndajë disfatën’

Ai që rri në shtëpi, kur fillon lufta….

Nga Bertolt Brecht

Ai që rri në shtëpi, kur fillon lufta

dhe i lë të tjerët që të luftojnë për çështjen e tij,

ai le të ketë mendjen: sepse

kush nuk ndau luftën me shokët,

ai me armikun do të ndajë disfatën.

As ai që luftën do ta mënjanoj,

s’e mënjanon dot kurrë: sepse

për çështjen e armikut do të luftojë

ai që s’luftoi për çështjen e vet./ KultPlus.com

Bertolt Brecht in 1937. (Fred Stein/picture-alliance/dpa/Associated Press)