Mercedes Benz bën thirrje: "300 mijë modele E Class dhe CLS kanë nevojë për riparim"

Mercedes Benz bën thirrje: “300 mijë modele E Class dhe CLS kanë nevojë për riparim”

Daimler AG ka bërë një lajmërim për gati 300,000 makinat e saj Mercedes-Benz për shkak të rreziqeve nga zjarri.

Disa automjete nafte të klasës E dhe CLS të ndërtuara midis 2015 dhe 2019 po kthehen në dyqan riparimi për shqetësimet se lagështia që depërton në shirit mund të rezultojë në një zjarr, sipas një vëzhgimi të kryer nga Autoriteti Federal i Transportit Motor në Gjermani.

Bërja e rregullimeve në shiritin dhe kabllot elektrike do të marrë rreth 1 orë për makinë, tha Koert Groeneveld, një zëdhënës i Daimler, në një përgjigje me email përmes pyetjeve të Premten. Nga rreth 298,000 automjete të prekura globalisht, rreth 105,000 janë në rrugë në Gjermani.

Daimler ka pasur një seri problematikash me prodhimet e fundit.

Muajin e kaluar në SH.B.A., kompania tha se do të tërhiqte rreth 745,000 automjete Mercedes-Benz nga linjat e saj C-, CLK-, CLS- dhe E-Class të shitura në mes 2001 dhe 2011 për shkak të shqetësimeve në lidhje me rrezet e diellit të gabuara.

Në qershor, rregullatorët gjermanë urdhëruan tërheqjen e rreth 40,000 Mercedes-Benz GLK SUV mbi softuerin e emetimeve. Dhe në majin e kaluar, Mercedes-Benz tha që planifikon të kujtojë më shumë se 571,000 makina në Kinë për një problem të amortizatorit.

Burimi: Bloomberg 

SCAN 

*Material i përgatitur nga portali SCAN. Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.