"Mësim për liderët shqiptarë, nuk ka lavdi nëse populli yt jeton në mjerim"

“Mësim për liderët shqiptarë, nuk ka lavdi nëse populli yt jeton në mjerim”

Ismail Kadare është një nga shkrimtarët më gjenialë bashkëkohorë, disa herë i nominuar për çmimin “Nobel” në letërsi. Ai shquhet për novela, romane, por ka botuar edhe vëllime me poezi, shkruan KultPlus.

Sonte KultPlus do t’ju sjell një nga thëniet më të famshme të tij.

Mësimi numër një që duhet nxjerrin “liderët” shqiptarë është se nuk ka dhe nuk mund të ketë lavdi për askënd, në qoftë se populli yt jeton në robëri e mjerim./ KultPlus.com