Misteri i gropave gjigande që u shfaqen pas tërmetit në Kroaci! Gjeologët shpjegojnë fenomenin (VIDEO)

Misteri i gropave gjigande që u shfaqen pas tërmetit në Kroaci! Gjeologët shpjegojnë fenomenin (VIDEO)

Pas dy tërmeteve të fuqishme në dhjetor të vitit të kaluar,  pranë kryeqytetit  të Kroacisë kanë nisur të shfaqen disa gropa rrethore. BBC shkruan se gropat janë shfaqur në fshatin e Mecencani, 40 kilometra larg kryeqytetit të Kroacisë.

Shfaqja e tyre nuk është diçka e pazakontë, duke qenë se rajoni është goditur nga një tërmet 6.4 ballë në dhjetor. Gjithsesi, rezidentët dhe gjeologët kanë analizuar frekuencën e gropave që janë shfaqur dhe kanë dalë në konklzuonin se ato janë krijuar për shkak të natyrës së paqendrueshme të terrenit dhe efektit qe ka pasur goditja e tërmetit.

SCAN

 

*Material i përgatitur nga portali SCAN. Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.