Mos nxirrni në shoqëri njerëz që varen nga nëna, gruaja, motra

Mos nxirrni në shoqëri njerëz që varen nga nëna, gruaja, motra

Mbretëresha e Jordanisë, Rania kur u pyet nga Oprah Winfrey  se si rriten fëmijët e saj, përderisa janë princër, përgjigja e saj i habiti të gjithë.

– Shërbëtorëve u ndalohet të hyjnë në dhomat e fëmijëve të mi, t’i rregullojnë ato ose të lajnë enët e tyre,

– Është e ndaluar të kërkosh nga shërbëtorët një gotë ujë ose lëng,

– Ata (djemtë) duhet të shërbehen vetë,

– Ata (djemtë) rregullojnë dhomat dhe lodrat e tyre, lajnë enët dhe i shërbejnë vetes së tyre,

– Lojërat ose dhuratat janë gjithashtu të ndaluara, përveç në Bajramet dhe ditëlindjet e tyre,

– U është bërë me dije se suksesi i tyre në shkollë dhe studime është vetëm për të mirën e tyre,

– Është fatkeqësi që një djalë të rritet në shtëpi i varur nga gruaja, nëna ose motrat!

Këshilla ime për ju: Mos bëni diçka për fëmijën tuaj që ai është në gjendje ta bëjë vetë, sepse me këtë ju i mësoni atij varësi në vend të mbështetjes në vetvete, dhe me këtë e bëni fëmijën të varur nga tjerët.

Mos nxirrni në shoqëri njerëz që varen nga nëna, gruaja, motra.

Puna dhe vetë-shërbimi në shtëpi nuk është hendikep, hendikep është varësia nga tjerët për gjërat që mund t’i kryeni vetë./ KultPlus.com