MPJ e Kosovës falënderon Clintonin e Blairin dhe anëtarët e NATO-s për bombardimet e ’99-ës

MPJ e Kosovës falënderon Clintonin e Blairin dhe anëtarët e NATO-s për bombardimet e ’99-ës – Lajmet e funditMinistria e Punëve të Jashtme e Kosovës, ka kujtuar ditën e 24 marsit 1999 kur nisën bombardimet e NATO-s kundër ushtrisë serbe që po kryente gjenocid në Kosovë.

Në një postim në faqen zyrtare të MPJ-së, kujtohet të gjithë të rënët dhe miqtë ndërkombëtarë që bënë të pamundurën për çlirimin e Kosovës.

“Keëteë mbreëmje teë Diteës seë Shpreseës – 24 Marsit 1999, përveç se kujtojmeë teë afërmit taneë qeë u vranë gjateë lufteës: fëmijët, motrat, veëllezeërit, prindërit e gjyshërit; sakrificeën e Komandantit Adem Jashari dhe familjes seë tij; luftën e UÇK-së; deëshmoreët dhe martireët; përpjekjet dhe vuajtjet e gjeneratave të tëra për të dëgjuar zërin tonë në krye me Presidentin Historik, Ibrahim Rugova; kujtojmeë edhe heronjtë e gjallë – miqteë taneë të cilët beëneë teë pamundureën peër cëlirimin e Kosoveës”, shkruan MPJ.

Mes tyre MPJ-ja ka falënderuar ish-kryeministrin britanik Tony Blair dhe ish-Presidentin e SHBA-së, Bill Clinton dhe gjithë anëtaret e NATO-s që morën pjesë në sulmet kundër caqeve të ushtrisë dhe policisë serbe.

“Asokohe, bota demokratike neë krye me Kryeministrin e Mbreteëriseë seë Bashkuar, Tony Blair dhe Presidentin e Shteteve teë Bashkuara teë Amerikeës, Bill Clinton, u rreshtuan me teë drejteën e Kosoveës, peër t’ia kthyer buzeëqeshjen popullit teë saj. Faleënderojmë teë gjitha vendet aneëtare teë NATO-s qeë moreën pjeseë neë sulmet kundeër caqeve teë ushtriseë dhe policiseë serbe, dhe parandaluan katastrofeën humanitare dhe gjenocidin ndaj popullit të Kosovës. Peërgjithmoneë mireënjoheës!”, përfundon shkrimi i MPJ-së së Kosovës./Zëri