Mungesë reshjesh por prurjet në kaskadën e Drinit vazhdojnë të rriten – KESH informon mbi situatën

Mungesë reshjesh por prurjet në kaskadën e Drinit vazhdojnë të rriten – KESH informon mbi situatën

Korporata Elektroenergjetike Shqiptare njofton se prurjet natyrore në kaskadë janë 700 m3/s duke regjistruar një rritje të lehtë të prurjeve ndërsa nivelet në liqenet e Kaskadës së Drinit janë:

  • Hec Fierzë 295,53 mmnd,( kuota max. 296 mmnd)
  • Hec Koman 173.09 mmnd, ( kuota max. 175.5 mmnd)
  • Hec Vau i Dejës 73.25 mmnd ( kuota max. 76 mund)

Sipas KESH prodhimi në të tre Hec-et është :

  • Hec Fierzë, 300 MWh (ditor)
  • Hec Koman, 8,300 MWh (ditor)
  • Hec Vau Dejës, 4,200 MWh (ditor)

SCAN

*Material i përgatitur nga portali SCAN. Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.