Featured Image

“Natyrisht që në jetë ka shumë gjëra më të rëndësishme se paraja, por kushtojnë shumë shtrenjtë”

Groucho Marksi ishte një komedian, shkrimtar dhe yll televiziv. Një mjeshtër i zgjuarsisë së shpejtë, ai konsiderohet gjerësisht një nga komedianët më të mëdhenj të Amerikës.

Ai bëri 13
filma artistikë me vëllezërit e motrat e tij – Vëllezërit Marx, nga të cilët
ishte i linduri i tretë. Ai gjithashtu pati një karrierë të suksesshme solo, më
së shumti si prezantues.

Pamja e tij
dalluese, e transferuar nga ditët e tij në vaudeville, përfshinte gjëra të
tilla si: një sjellje e ekzagjeruar e shtrembëruar, syze, cigare dhe mustaqe e vetulla
të trasha. Këto tipare të ekzagjeruara rezultuan në krijimin e një prej maskave
më të reja dhe më të njohura të risive, të njohura si syzet Groucho: një maskë
me një copë të përbërë nga syzet me brirë, një hundë të madhe plastike,
vetullat dhe mustaqet.

KultPlus sot ju sjellë disa nga thëniet më të njohura të Groucho Marksit:

– Pas një burri të suksesshëm gjendet gjithmonë një femër, pas saj e shoqja

-Kur na ftuan për darkë dhe na thanë se do të na bënin të ndiheshim si në shtëpinë tonë, nuk imagjinoja së nënkuptonin t’u lanim pjatat.

-Ose ky njeri ka vdekur, ose ora ime është ndalur

-Natyrisht që në jetë ka shumë gjëra më të rëndësishme se paraja, por kushtojnë shumë shtrenjtë

-Nuk dua të bëhem pjesëtar i një grupi që pranon tipa si puna ime,

-Këto janë parimet e mia e nëse nuk të pëlqejnë kam edhe të tjera

-Se mos më tradhton me një femër tullace, sepse nuk kam gjetur asnjë flok në xhaketën tënde

-Mendoj që televizori është shumë edukativ. Sa herë që dikush e ndez, shkoj në dhomën tjetër e lexoj një libër.

-Po ta rris rrogën vetëm që pastaj të të vijë akoma më keq kur të t ‘pushoj nga puna

– Herën e fundit që kam qenë tek doktori më ka dhënë aq shumë ilaçe saqë, pasi kam shëruar, kam qenë i sëmurë për gjithë muajin. / KultPlus.com