Ndikimi mjedisor i kompanisë Apple është ulur me 40% - Më shumë se 110 furnitorë do të përdorin energji të rinovueshme

Ndikimi mjedisor i kompanisë Apple është ulur me 40% – Më shumë se 110 furnitorë do të përdorin energji të rinovueshme

Angazhimi ‘i gjelbërt’ i Apple vazhdon. Gjigandi i teknologjisë ka njoftuar se më shumë se 110 kompani partnere të zinxhirit të furnizimit në të gjithë botën do të përdorin ekskluzivisht energjinë e rinovueshme.

Kjo do të bëjë të mundur gjenerimin e rreth 8 gigavat energji të pastër. Sapo të arrihet objektivi, prodhimi i mbi 15 milion tonë CO2 në bazë vjetore do të shmanget.

Ndikimi mjedisor i kompanisë është ulur me 40% dhe po i afrohet synimit të vitit 2030 për arritjen e emetimeve zero të dioksidit të karbonit. “Ne po ecim përpara me vendosmëri për të ndihmuar furnitorët tanë të bëhen neutralë të karbonit deri në 2030 dhe jemi të entuziazmuar që kemi përfshirë kaq shumë industri dhe vende në këtë projekt, duke përfshirë Gjermaninë, Kinën, Shtetet e Bashkuara, Indinë dhe Francën,” tha ai në një vëren Lisa Jackson, Zëvendës Presidentja e Apple për Mjedisin, Politikat dhe Iniciativat Sociale.

Gjigandi Cupertino po ndërton gjithashtu një nga bateritë më të mëdha të energjisë së pastër në Shtetet e Bashkuara. I quajtur ‘California Flats’, është një akumulator i aftë të ruajë 240 megavat orë energji, sasinë e konsumuar nga 7,000 shtëpi në ditë.

Nisma do të mbështesë impiantin fotovoltaik të Apple në Kaliforni, me energji të tepërt të prodhuar gjatë ditës e cila do të vihet në dispozicion vetëm kur të jetë e nevojshme. Korrikun e kaluar, Apple njoftoi planin e saj për të neutralizuar gjurmën e karbonit në çdo nivel të kompanisë, së bashku me përdorimin e materialeve më të qëndrueshme për prodhimin e pajisjeve. (ANSA)

SCAN

*Material i përgatitur nga portali SCAN. Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.