Në Ditën Ndërkombëtare kundër Homofobisë, pjestarë të komunitetit LGBTI vendosin grafite në disa qytete të Kosovës (FOTO)

Në Ditën Ndërkombëtare kundër Homofobisë, pjestarë të komunitetit LGBTI vendosin grafite në disa qytete të Kosovës (FOTO)

Sot, në ditën Ndërkombëtare kundër Homofobisë, Bifobisë, Interfobisë dhe Transfobisë (IDAHOBIT), aktviste dhe aktivistë të rinjë të komuniteti LGBTQ+ kanë vendosur mbishkrime në qytete të ndryshme të Kosovës.

17 maji shënon Ditën Ndërkombëtare kundër Homofobisë, Bifobisë, Interfobisë dhe Transfobisë (IDAHOBIT). Ditë kjo që vë theksin në orientimet seksuale, identitetet gjinore dhe karakteristikat e seksit.

Ndryshe nga vitet e kaluara të rinjë të komunitetit LGBTI kanë vendosur mbishkrime në Prizren, Gjilan dhe Malishevë për të treguar prezencën e tyre.

“Me kon gej osht okej”, ‘Queer knej, queer anej, queer n’tona ant”, “Dashnia nuk mshefet”, “Gratë nuk i dojnë veç burrat, gratë i dojnë edhe gratë”, janë disa nga mbishkrimet të cilat i kanë shoqëruar edhe me vizatime.

Demokracia.com ka publikuar disa nga këto grafite. / KultPlus.com

May be an image of outdoors
May be an image of nature
No photo description available.
May be an image of outdoors and brick wall