Nënshkruhet memorandumi i bashkëpunimit në mes të MD-së dhe GLPS-së

Nënshkruhet memorandumi i bashkëpunimit në mes të MD-së dhe GLPS-së – Lajmet e funditSot është nënshkruar Memorandumi i Bashkëpunimit në mes Ministrisë së Drejtësisë dhe Grupit për Studime Juridike dhe Politike- GLPS, gjegjësisht nga Ministrja Albulena Haxhiu dhe Menaxherja e Programeve GLPS, Njomza Arifi.

Në një njoftim për media nga MD-ja thuhet se qëllimi i këtij Memorandumi lidhet me mundësinë e zbatimit të projektit të titulluar “Rritja e Efikasitetit: Monitorimi dhe vlerësimi i zbatimit të parimeve të sundimit të ligjit në Kosovë në bazë të Listës së Kontrollit të Sundimit të Ligjit të Këshillit të Evropës”, e financuar nga Ambasada e Mbretërisë së Holandës në Kosovë- Programi MATRA dhe zbatuar nga GLPS.

“Rëndësia e këtij Memorandumi është që të përcaktoj veprimet e përbashkëta ndërmjet Ministrisë së Drejtësisë dhe GLPS-së, sa i përket implementimit të këtij projekti si dhe përgjegjësitë e secilës palë, me synim final të dhënies së qasjes së plotë në të dhëna publike, të nevojshme për zbatimin e projektit, në përputhje me ligjet për qasje në dokumentet publike”, thuhet në njoftim.

Lidhur me zbatimin e këtij Memorandumi, Ministria sikurse edhe GLPS do të marrin përsipër obligimet të cilat i takojnë sipas kësaj marrëveshjeje duke u pajtuar po ashtu që në të gjitha çështjet tjera kontestuese të cilat lindin gjatë zbatimit të tij t’i zgjidhin përmes konsultimeve dhe negociatave mes të dy palëve.

Ky Memorandum Bashkëpunimi do të zgjas për 2 vite nga dita e nënshkrimit nga palët deri në përfundim të projektit./Zëri