Nesër prezantohet murali "DASHURIA është DASHURI është DASHURI", koha për të sfiduar margjinalizimin

Nesër prezantohet murali “DASHURIA është DASHURI është DASHURI”, koha për të sfiduar margjinalizimin

Nesër duke filluar nga ora 18:00 në një tubim joformal, të pranishëm do të jenë artistja Orange Girl, Mustafa e Qerkica, personazhet e muralit “DASHURIA është DASHURI është DASHURI”, që do të hapet para Fakultetit Filozofik të Universitetit të Prishtinës, përcjellë KultPlus.

‘DASHURIA është DASHURI është DASHURI’ është një thirrje për qytetin.

Duke ecur pranë qendrës së qytetit të Prishtinës, mund të keni vënë re se një mural është shfaqur në murin e jashtëm të Fakultetit Filozofik të Universitetit të Prishtinës. Dy njerëz shumë të veçantë, të përqafuar ngrohtësisht me njëri-tjetrin, tani dominojnë kampusin universitar në një sfond të pastër portokalli. Për çfarë bëhet fjalë?

Si pjesë e Manifesta 14, Sekhmet dhe Orange Girl kanë zgjedhur formën më të dukshme dhe publike të artit, artin e rrugës, për ta thirrur qytetin në një reflektim shumë të nevojshëm. Një reflektim se kush do të jetë në sy të publikut, në mënyrë të sigurt dhe me dinjitet. Një reflektim mbi atë që mund të na mësojnë ata që janë hedhur në margjina, nëse jemi të gatshëm të dëgjojmë.

Me ‘DASHURIA është DASHURI është DASHURI’, një ndërhyrje artistike duke filluar me muralin, thuhet se është koha për të sfiduar margjinalizimin dhe fshirjen nga hapësira publike të pakicave gjinore, seksuale dhe etnike. Gjithashtu ftohet publiku që të eksplorojë se çfarë mund të na mësojnë marrëdhëniet në dukje të pazakonta për respektin, solidaritetin dhe humanizmin tonë të përbashkët.

Po ashtu, do të ofrohen pije falas. / KultPlus.com