Netflix dominon në ndarjen e çmimeve Oscar

Netflix dominon në ndarjen e çmimeve Oscar

Në vitin 2019, Netflix shënoi nominimin e parë për Oskar për fotografinë më të mirë. Një vit më vonë, shërbimi i transmetimit po kryeson fushën në nominimet totale. Filmat e publikuar nga Netflix fituan 24 nominime këtë vit, duke dyfishuar gati totalin e tij për të gjithë kohën, ka bërë të ditur scan-tv, transmeton Koha.net.

“The Irishman” ka fituar në 10 nominime, teksa “Martesa Story”, në 6 sosh. Ndikimi i Netflix në botën e kinemasë bëhet gjithnjë e më i pamohueshëm.

Përveç dy nominimeve të saj më të mira për foto, Netflix arriti të ishte prezent pothuajse në çdo kategori, nga aktrimi (ku mori shtatë nominime) deri tek shkrimi dhe efektet vizive.

Mirëpo mesa duket Hollyëood nuk ka qenë i kënaqur me vendimin e Netflix për të transmetuar shumicën e filmave të tij për shikuesit virtualë në internet në të njëjtën ditë që këta filma do të shfaqeshin në teatro, gjë që sfidon marrëdhëniet shekullore midis shpërndarësve dhe pronarëve të teatrit. Por tani votuesit po i afrohen qartë përfitimeve të transmetimit, pasi tashmë është më i lartë numri i shikuesve se sa në kohën kur këto filma shfaqeshin ne teatro.