‘Një mësues i mirë është si një qiri, konsumon vetveten për të ndriçuar rrugën e të tjerëve’

‘Një mësues i mirë është si një qiri, konsumon vetveten për të ndriçuar rrugën e të tjerëve’

KultPlus ju sjell disa thënie për rëndësinë e mësuesit dhe mësimeve.

-Vlera e mësuesit dhe pesha e qiellit nuk maten kurrë

-Mësuesi prek përjetësinë. Kurrë nuk mund të thuhet se ku përfundon influenca e tij.

-Ëndrra fillon me një mësues i cili beson në ju, i cili ju shtyn dhe ju shpie në një plato tjetër, nganjëherë ju ngacmon me një shkop të mprehtë të quajtur ‘e vërteta‘.

-Shkolla vlen aq sa vlen arsimtari i saj.

-Ai njeri që i bënë të lehta gjërat e vështira është vetëm mësuesi.

-Mësuesi është përhapësi i dritës.

-Mësimdhënia është profesioni ndoshta më i cmuar, më i dobishëm për bashkësinë dhe ka ndikim më të madh në lumturinë e përbashkët.

-Secila fjalë që flet mësuesi duhet të jetë mësim; secili hap që bën ai duhet të jetë shembull i mirë – Jean-Baptiste de La Salle.

-Mësuesit më të mirë mësojnë nga zemra e jo nga libri

-Kush guxon të japë mësim, kurrë nuk duhet të pushojë së mësuari.

-Mësuesi është ai që të hap derën, në të cilën ti duhet të hysh vet. /KultPlus.com