Një pikturë kineze e vitit 1924 pritet të shitet në ankand për 45 milionë dollarë

Një pikturë kineze e vitit 1924 pritet të shitet në ankand për 45 milionë dollarë

 

Një pikturë kineze nga viti 1924 pritet të shitet për së paku 45 milionë dollarë në ankand në Hong Kong, ndërsa apetiti i koleksionistëve për artin vazhdon të rritet përkundër pasigurisë që ka sjellë pandemia e koronavirusit, raporton AP. 

Piktura e artistit modern kinez Xu Beihong paraqet një skllav që fshihet në një shpellë dhe një luan. Bazohet tematikisht nga mitologjia romane dhe Fabula e Ezopit.