Një zyrtar olimpik nga Lojërat "Tokyo 2020" akuzohet për marrje ryshfeti

Një zyrtar olimpik nga Lojërat “Tokyo 2020” akuzohet për marrje ryshfeti

Një ish-anëtar i komitetit organizativ të Lojërave Olimpike Tokio 2020 është arrestuar nën dyshimin për korrupsion.

Haruyuki Takahashi, 78 vjeç, akuzohet se ka marrë pagesa prej 380,000 dollarësh (315,000 £) nga një shitës.

Shitësi Aoki Holdings, ishte një partner zyrtar i lojërave Tokio 2020. Sipas agjencisë së lajmeve Reuters, Takahashi nuk i është përgjigjur menjëherë kërkesave për koment.

Dokumentet nga Zyra e Prokurorit të Tokios të parë nga agjencia e lajmeve AFP thuhet se e akuzojnë atë për marrjen e shumave të parave duke kuptuar se ato ishin pagesa “faleminderit” për trajtimin e dobishëm që ai i bëri Aoki Holdings.

Ata pretendojnë se më shumë se 50 transaksione kanë ndodhur midis tetorit 2017 dhe marsit 2022 me para të dërguara në llogarinë bankare të një kompanie të drejtuar nga Takahashi. /KultPlus.com