OBSH sqaron testin e antitrupave - “Nuk është e sigurt se mund të ketë njerëz imun ndaj virusit”

OBSH sqaron testin e antitrupave – “Nuk është e sigurt se mund të ketë njerëz imun ndaj virusit”

Organizata Botërore e Shëndetësisë lëshoi ​​një paralajmërim të Premten në lidhje me testimin e koronavirusit, duke thënë se nuk ka prova se testet serologjike mund të tregojnë nëse një person ka imunitet apo nuk është më në rrezik të riinfektohet. “Këto teste të antitrupave do të jenë në gjendje të masin atë nivel të pranisë së serologjisë, atë nivel të antitrupave, por kjo nuk do të thotë se dikush me antitrupa është imun”, tha Dr. Maria Van Kerkhove, në krye të njësisë së sëmundjeve dhe zonës në zhvillim të OBSH.

Të ashtuquajturat testime serologjike, ose antitrupa, mund të tregojnë nëse një person ka pasur Covid-19 në të kaluarën dhe ishte ose asimptomatik ose i rikuperuar. Më shumë se 560,000 nga 2.1 milion raste të koronavirusëve në të gjithë botën janë shënuar si të rikuperuara, sipas të dhënave të përpiluara nga Universiteti Johns Hopkins. Sidoqoftë, ekspertët e sëmundjes infektive thonë se rastet totale ka të ngjarë të jenë shumë më shumë.

Në SHBA, testet e antitrupave sapo kanë filluar të aplikohen. Presidenti Donald Trump ka rekomanduar që shtetet të përdorin testet, pasi ato fillojnë të  qetësojnë disa nga masat e rrepta të distancimit shoqëror, të vendosura për të luftuar pandeminë, e cila ka infektuar më shumë se 671,000 njerëz në Shtetet e Bashkuara. “Askush nuk është i sigurt nëse dikush me antitrupa është plotësisht i mbrojtur nga sëmundja ose të ekspozohet përsëri,” tha ai.

SCAN

*Material i përgatitur nga portali SCAN. Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.