OBSH: 'Viti i dytë i pandemisë do të jetë më vdekjeprurës se i pari' - Ghebreyesus: 'Mos vaksinoni fëmijët, por jepini dozat tek Covax'

OBSH: ‘Viti i dytë i pandemisë do të jetë më vdekjeprurës se i pari’ – Ghebreyesus: ‘Mos vaksinoni fëmijët, por jepini dozat tek Covax’

Viti i dytë i pandemisë Covid-19 është në rrugën e duhur për t’u bërë “shumë më vdekjeprurës” se i pari.

Kjo u deklarua nga drejtori i përgjithshëm i OBSH-së Tedros Adhanom Ghebreyesus i cili më pas shtoi: “Mos vaksinoni fëmijët, por jepni dozat tek Covax”.

Nisur në Prill 2020 nga vetë Organizata Botërore e Shëndetësisë, Covax është programi global bashkëpunues për të përshpejtuar zhvillimin, prodhimin dhe qasjen e barabartë për të gjitha vendet në vaksinat kundër Covid-19. (ANSA)

E . S  / SCAN

*Material i përgatitur nga portali SCAN. Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.