Oh, Amerikë…. Amerikë…

Oh, Amerikë…. Amerikë…

Shkruan: Jusuf Buxhovi

OH, AMERIKË!… AMERIKË!…

Kur e pa se si kufoma e Kolonelit të vrarë, e nënçmuar tmerrësisht gjatë parakalimit nga lapidari në lapidar nga pankartat “Tradhtar” dhe me to do të hudhej në atë gropën ku bagëlonin bagëtija gjatë mrizimit, Vlera e çmendur, u shkëput nga funerali dhe iu drejtue Sukës, me ulërimëm:
“Oh, Ametikë!… Amerikë!…”

(Shkëputje nga romani “Mona”, maj 2020)

The post Oh, Amerikë…. Amerikë… appeared first on KultPlus.